TéGOEDbon? – Hoe zet je die in bij je vooroorlogse woning in Leiden? - Leiden Noord

TéGOEDbon? – Hoe zet je die in bij je vooroorlogse woning in Leiden?

TéGOEDbon? – Hoe zet je die in bij je vooroorlogse woning in Leiden?

Bij alle woningeigenaren in Leiden is deze zomer een brief bezorgd met een téGOEDbon voor eenvoudige duurzame maatregelen. Als je die snel verzilvert, betekent dat dubbel voordeel, want ook je energierekening gaat daarmee flink omlaag. Maar hoe zet je zo’n voucher nou het beste in bij een oudere woning? In het online Ideecafé van 26 oktober (20u) kijken we samen naar wat er in (vooral vooroorlogse) woningen in Leiden allemaal kan en wat je er zelf voor moet doen.

 

Hoe zet je die téGOEDbon het beste in?
Met de voucher kan je tot €70,- terugkrijgen op de aanschaf van eenvoudige energiebesparende maatregelen, zoals ledlampen, tochtstrippen voor kierdichting, radiatorfolie of een waterbesparende douchekop. Als je een grotere investering wil doen voor een energiezuinig apparaat met label A+++ of een inductiekookplaat, dan kan je met de bon een deel van het aankoopbedrag terugvragen. Ook kan je de verwarmingsinstallatie laten inregelen of een energiebesparingstraject aanvragen.

Als je woning al wat ouder is, is er vaak nog zo veel dat er kan gebeuren, dat je niet weet waar je moet beginnen. Twijfel je ook hoe je die téGOEDbon het beste kunt gebruiken? Meld je dan aan voor deze digitale bijeenkomst via ideecafe@ideewinkel.nl. Wijkambassadeurs Marius Ballieux (Binnenstad-Noord), Anja Möltgen (Leiden-Noord), Anton de Gruyl (Binnenstad-Zuid) en Ckees van Oijen (Stevenshof) beantwoorden vragen.

 

Programma maandag 26 oktober 2020

19:45 Online inloggen (link wordt toegestuurd na aanmelding)
20:00 Opening Anton de Gruyl/Ckees van Oijen, werkgroep Groene Ideecafé
20:15 Marius Ballieux, Organic Architects en Wijkambassadeur Binnenstad-Noord
Waar begin je met kleine duurzame maatregelen bij vooroorlogse woningen in Leiden?
20:30 Anja Möltgen, Inplus-Interieurarchitectuur, Wijkambassadeur Leiden-Noord
Achtergrond, Nieuwe bon aanvragen, Waarvoor te gebruiken, Bon verzilveren, Vragen
21:15 Vragen over kleine maatregelen en tips als je na de kleine maatregelen ook groter verder wil.
Afronding van het Webinar.

 

Vanwege corona organiseren we dit Groene Ideecafé weer als Webinar; niet zoals gebruikelijk op de derde maandag van de maand bij Scheltema, maar op maandag 26 oktober als Online Ideecafé. Toegang is gratis. Aanmelden via ideecafe@ideewinkel.nl is noodzakelijk. Na aanmelding ontvangt je alle gegevens om mee te doen. Voor meer informatie Anton de Gruyl (071-5147984)

 

Verzilver je téGOEDbon op tijd!
Bij alle Leidse woningeigenaren zijn nu de téGOEDbonnen bezorgd. Het verzilveren van de bon gaat digitaal, met je DigiD, Bij odwh.nl/Formulieren/PB2020/Tegoedbon. Op “stand van ingewisselde tegoedbonnen” wordt bijgehouden hoeveel er nog kunnen worden ingeleverd. De actie loopt sinds 1 juli 2020 tot en met 31 maart 2021. In de brief met de voucher staan ook de spelregels om de bon te verzilveren.

 

Als je de bon niet ontvangen hebt of ben je hem kwijt, dan kan je via deze link eenmalig een nieuwe bon aanvragen. Het duurt dan ongeveer twee weken totdat je de nieuwe téGOEDbon met de post ontvangt. Let op: je kunt maar één bon per huishouden verzilveren en de code is uniek.

 

Tip: Maak een foto van je téGOEDbon, dan kan je later de code snel vinden. Lees ook de voorwaarden op de website van Duurzaam Bouwloket en aanvullende informatie op gagoed.nl.

 

Meer informatie
Hou de website gagoed.nl/cat/bewoners/, publicaties in de stadskrant en de gemeentelijke nieuwsbrief in de gaten! Ook op degroenemenukaart.nl/ kan je ideeën opdoen om je huis te verduurzamen. Voor deze campagne is ook een energiebespaarbox, een folder over kleine maatregelen, met toelichting per maatregel en een GOED bucketlist met de 71 bespaartips gemaakt.
Ken je iemand die hierbij hulp nodig heeft? Geef het aan je wijkambassadeur door! Hij of zij kan contact opnemen en helpen.

 

Ook voor huurders heeft Gemeente Leiden een pilot gestart. Zo kan iedereen dus GOED aan de slag! Maak ook jouw huis duurzamer met deze GOED actie. Investeer nu in energiebesparende maatregelen en krijg €50,- van je investering terug! Maar let op in deze pilot is nog maar een beperkt aantal vouchers beschikbaar. Wees er snel bij want ook hier geldt op=op.

 

Vooruitblik programmering Ideecafé in 2020 (onder voorbehoud):
• Ook op 16 november en 14 december wordt er weer een ideecafé georganiseerd. Indien mogelijk weer bij Scheltema of anders als online Webinar.

Ieder die het Groene Ideecafé wil ondersteunen en onderwerpen wil aandragen of uitvoeren is welkom. De werkgroep Groene Ideecafé verwelkomt graag versterking voor diverse activiteiten zoals de programmering en coördinatie, technische ondersteuning, publiciteit en verslaglegging. Voor informatie en aanmelden: https://www.ideewinkel.nl/vacature/