Maak je buurt groener en socialer: doe mee met Plan Boom! - Leiden Noord

Maak je buurt groener en socialer: doe mee met Plan Boom!

Maak je buurt groener en socialer: doe mee met Plan Boom!

Samen willen we met het planten van 10 miljoen bomen de CO2 uitstoot verkleinen. Net zo belangrijk: de wijken groener en frisser maken. De afgelopen zomers hebben we gemerkt hoe heet het kan worden in onze stadswijken. En door te weinig groen, krijgen we bovendien wateroverlast op het moment dat de regen losbarst. Daarom: meer bomen a.u.b.!

 

Hoe werkt het?

Zijn jullie een bewonersinitiatief en bezig met het groener en frisser maken van je buurt? Of wil je meer bomen en daarmee de hittestress verminderen die de afgelopen jaren zo opspeelde door de hete zomers? Of hebben jullie veel wateroverlast en is de aanplant groen een oplossing? Werk je misschien al veel langer aan een leefbare wijk en is dit misschien een mooie volgende stap of toevoeging? Meld je dan aan voor Plan Boom.

 

Er komt veel kijken bij de aanplant van bomen in een stadswijk. Wij kunnen ons netwerk inzetten om je daarbij te begeleiden. 

 

Wat doen jullie zelf?

  • Leveren een groepje enthousiaste bewoners die mee willen helpen met het planten én onderhouden van de bomen.
  • Weten een plek in de wijk die geschikt is voor nieuwe aanplant. Dus bijvoorbeeld een (school)plein, speeltuin, park of het terras of plein bij je ontmoetingsplek.
Wat doen wij?
  • Zoeken in ons netwerk naar mensen die jullie kunnen begeleiden met het maken van een plan, schets of het contact zoeken met de gemeente.
  • Helpen je bij het zoeken naar geschikt plantmateriaal.
Wist je trouwens dat samenwerken aan het groen in je buurt heel verbindend werkt? Het is praktisch en zichtbaar, een praatje aanknopen gaat bijna vanzelf. Je leert dus meteen een hoop nieuwe mensen kennen. Help ons bij onze doelstelling om de komende jaren 10 miljoenen te planten en meld je aan!
Aanmelden kan op de site van www.lsabewoners.nl.