Partij Sleutelstad en SP steunen referendumaanvraag LEAD - Leiden Noord

Partij Sleutelstad en SP steunen referendumaanvraag LEAD

Partij Sleutelstad en SP steunen referendumaanvraag LEAD

LEIDEN – ‘Wilt u ook een toren in uw achtertuin?’ Dit is het thema van een informatieavond maandagavond over het plan van een groep Leidse burgers om binnenkort een referendum te laten houden over hoogbouw. Partij Sleutelstad (PS) en de Socialistische Partij (SP)beleggen deze avond vanavond vanaf 19.30 uur in de achterzaal van café De Vergulde Kruik in de Haarlemmerstraat.

Aanleiding voor beide lokale partijen om deze thema-avond met spoed te organiseren is de huidige actie van een initiatiefgroep van inwoners van district Leiden Noord om 5000 handtekeningen te verzamelen om het nu geplande referendum mogelijk te maken. Deze moeten vóór 26 mei binnenkomen.

Gebleken is dat veel Leidenaren nog niet voldoende op de hoogte zijn van de beweegredenen van de actiegroep ‘Stop LEAD’. Zo zouden velen denken dat het alleen gaat over de plannen voor een 115 meter hoge toren in het bouw-project LEAD op de plaats van de huidige Monuta- en KPN-gebouwen aan de rand van Nieuw Leyden. Daarnaast komen daar ook torens van 85 en 65 meter waar slechts 70 meter is toegestaan.

Beide partijen en de initiatiefgroep benadrukken dat het hier weliswaar officieel om het LEAD-plan gaat, maar dat het referendum wel degelijk ook bedoeld is om op deze manier van de inwoners van andere wijken van Leiden een mening op te halen. Die dan ook zou gelden voor hoogbouw ‘in de eigen achtertuin’ elders in de stad.

Bron: Unity.nu

Lees meer op de website van Partij Sleutelstad en SP