Start ombouw plastic containers in Leiden - Leiden Noord

Start ombouw plastic containers in Leiden

Start ombouw plastic containers in Leiden

Sinds januari 2019 hoeft u plastic afval niet meer apart te houden. De gemeente laat het plastic scheiden door de afvalverwerker. Daarom worden de oude, ondergrondse plastic containers omgebouwd. Bijvoorbeeld naar een container voor papier of restafval. Deze week is begonnen met de ombouw van de eerste containers.

 

De ondergrondse containers hebben een perstechniek die niet alleen voor plastic goed werkte, maar ook voor papier kan worden ingezet. Daarom wordt een deel van de ondergrondse containers omgebouwd naar papiercontainers. Overige containers worden ingezet voor restafval, of opgeslagen als reserve.

 

Afvalscheiding
Door de nieuwe scheidingsinstallatie bij de afvalverwerker worden plastic verpakkingen, metalen en drankkartons van het andere afval gescheiden. Dit levert tien keer zoveel plastic voor recycling op. Niet voor iedere afvalsoort is nascheiding de oplossing. Papier, gft, textiel en glas blijven apart ingezameld.  Meer informatie Kijk op www.leiden.nl/afvalscheiding. Benieuwd naar alle containerlocaties in Leiden? Kijk op www.leiden.nl/stadskaart.

 

Bron: Stadsnieuws Gemeente Leiden