Kom nu in actie! Tussenstand week 4 - 2498 steunbetuigingen. LEAD-referendum steeds onwaarschijnlijker, maar niet ondenkbaar! - Leiden Noord

Kom nu in actie! Tussenstand week 4 – 2498 steunbetuigingen. LEAD-referendum steeds onwaarschijnlijker, maar niet ondenkbaar!

Kom nu in actie! Tussenstand week 4 – 2498 steunbetuigingen. LEAD-referendum steeds onwaarschijnlijker, maar niet ondenkbaar!

Komt er nu wel of geen referendum over de hoogbouw langs de Willem de Zwijgerlaan? De kans daarop wordt met de week kleiner. Kwamen er in de eerste week nog 1.036 ondersteuningen binnen voor het houden van zo’n volksraadpleging, de daaropvolgende weken waren het er respectievelijk 452 en 425 en in de vierde week bleef de teller steken op 485. Dat cijfer is zojuist door wethouder Marleen Damen bekend gemaakt.

 

Chris de Waard in gesprek met wethouder Marleen Damen die de tussenstand na vier weken heeft voor de ondersteuning van de referendumaanvraag voor het bouwplan Lead Leiden.

 

Tot 26 mei kunnen stemgerechtigde Leidenaars het referendumverzoek nog steunen met een handtekening. Alleen als er op die datum 5.000 zijn binnengekomen, komt het referendum er. Daarvoor hebben de aanvragen in totaal zes weken. In de vier weken die er nu voorbij zijn kwamen er 2.398 handtekeningen binnen.

Bron: Sleutelstad 93.7FM

______________________________________________________________________________________________

Steun het referendum!

 

FASE 2: 15 APRIL t/m 26 MEI 2019

In fase 1 ondertekenden meer dan 900 Leidenaren een ondersteuningsverklaring. Voor fase 2 werd de teller weer op nul gezet en er zijn nu 5000 ondersteuningsverklaringen nodig. Vindt u dat er een referendum moet komen, steun dan s.v.p. ook als u al eerder tekende.

 

HOE TEKENEN?

In fase 2 kunt u uw steun betuigen vanuit huis via Digi-D. Wel zo makkelijk! Ook zijn er meerdere locaties in de stad (zoals het stadhuis) waar u uw handtekening kunt zetten. Via deze WEBLINK komt u op de website van de gemeente Leiden waar u informatie over de locaties vindt en u uw digitale steunbetuiging kunt uitbrengen.

 

Met uw steun bepaalt u hoe en voor wie gebouwd wordt in Leiden!