Noorderkwartier Oost is onlangs een stuk groener geworden - Leiden Noord

Noorderkwartier Oost is onlangs een stuk groener geworden

Noorderkwartier Oost is onlangs een stuk groener geworden

Zaterdag 13 april organiseerden de Groenambassadeurs in Noorderkwartier Oost de ‘Zet-de-Bloemetjes-Buitendag’.

 

Tijdens de GOED. Groencampagne vorig jaar werden de bewoners van Noorderkwartier Oost uitgedaagd om met goede ideeën te komen om hun buurt te vergroenen.
Dat is nodig, want in Noorderkwartier Oost is veel wateroverlast. Meer groen vangt water beter op bij hevige regenbuien waardoor het riool minder wordt belast. Ook zorgt groen voor verkoeling in de zomer en bieden bomen en struiken een fijne woonplek voor bijen, insecten, kleine dieren en vogels.

 

De winnaars kregen een tuinmetamorfose, ontworpen en aangelegd door tv-tuinman Lodewijk Hoekstra. Als tegenprestatie organiseerden de winnaars zaterdag 13 april de Zet-de-Bloemetjes-Buitendag. Een gezellige dag waarop enthousiaste buurtbewoners bij de speeltuin in de Prinsenstraat in ruil voor een tegel een gratis plantpakket konden ophalen. Ook gaven de Groenambassadeurs advies over het vergroenen van tuinen. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje.

 

Vooraf hadden de Groenambassadeurs hun buurtbewoners uitgenodigd om mee te doen. Door deze oproep en met hulp van het project Samen aan de Slag hebben de bewoners in deze wijk dertig geveltuinen aangelegd. De buurt wordt niet alleen groener door zo’n initiatief, maar ook gezelliger want het versterkt het contact tussen de buurtbewoners.

 

Heb je ook een leuk idee voor jouw buurt, wijk of stad? Kijk dan op: www.leiden.nl/wijkwensen voor de mogelijkheden voor subsidie, zoals de stimuleringsregeling Wijkinitiatieven.
Of mail naar: aandeslag@leiden.nl voor het aanvragen van geveltuinen in jouw straat.

 

Dit zijn punten waar je in april biologische bloemzaden kunt ophalen, zodat je op 22 april mee kunt zaaien.
–    Kinderboerderij (in de bezoekersruimte) de hele week van 8.00 tot 16.30 uur
–    Stationsplein 107 (bij de balie) op werkdagen van 7.00 tot 18.30 uur
–    Stadhuis (bij de leestafel) op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur

 

Bron: Stadsnieuws Gemeente Leiden