Leiden heeft er een nieuwe hotspot bij: GroenOord! - Leiden Noord

Leiden heeft er een nieuwe hotspot bij: GroenOord!

Leiden heeft er een nieuwe hotspot bij: GroenOord!

In het voormalige belastingkantoor langs de Willem de Zwijgerlaan in Leiden is in stilte een skatepark en werkplekken aangelegd. ‘GroenOord’, vernoemd naar de illustere Groenoord hallen, moet de nieuwe werkplek in de Leidse regio worden volgens de bedenkers.

 

De bedoeling is dat ondernemers kunnen werken in de werkruimtes en daarna kunnen ontspannen in het skatepark of een hapje kunnen eten en drinken in het restaurant. Het oude belastingkantoor is verbonden aan het voormalig partycentrum, daarin is dan ook het overdekte skatepark gerealiseerd met een ‘skate-café’.

 

Kantoren
In het gebouw zijn allemaal kleine kantoren gemaakt en vergaderruimtes voorzien van diverse faciliteiten. Deze kantoren kunnen bedrijven vervolgens huren.

 

Opening
‘Na Pasen gaan de werkplekken open. Deze week gaat de website live en het skatepark is eigenlijk al open,’ aldus Bart van der Valk, een van de initiatiefnemers. De buurt is al jaren tegen een partycentrum of soortgelijks in het pand. Zij vrezen vooral overlast. De ondernemer zegt dat ze daar geen zorgen over hoeven te maken, ‘we hebben de ingang al verplaatst.’

 

Bron: Unity