Nieuwe fase voor studentencomplex Ypenburgbocht - Leiden Noord

Nieuwe fase voor studentencomplex Ypenburgbocht

Nieuwe fase voor studentencomplex Ypenburgbocht

Goed nieuws voor project Ypenburgbocht, het plan om 392 studentenwooneenheden te bouwen. Op 18 juli tekenden Laurens Cramer (teammanager grond, vastgoed en markt) en Mark Niersman (directeur Bouwbedrijf Niersman) o.a. een gronduitgifteovereenkomst en ontwikkelovereenkomst voor het project.

 

Nu deze overeenkomsten zijn ondertekend, kan de verdere procedure worden opgestart voor de bouw. Wethouder Fleur Spijker (Duurzame Verstedelijking, Ruimte & Wonen): “We hebben in Leiden een enorm tekort aan betaalbare studentenwoningen. Er is de komende jaren behoefte aan zo’n 2700 extra studentenkamers. Ik ben dan ook erg blij met deze ontwikkeling. We voegen met het project in één keer 392 studentenwooneenheden toe aan de stad. Dat is bijna 15% van wat we nodig hebben.”

 

Mark Niersman: “Eindelijk een invulling op de locatie bekend als ‘Big-Boss’. Een duurzaam gebouw, dat aansluit op de duurzaamste kilometer van Nederland. De studentenwoningen zijn zeer geschikt voor internationale studenten. In het complex komen voorzieningen als een wasserette, gym en lobby. De kamer worden gemeubileerd en gestoffeerd opgeleverd en zijn meer dan compleet, met zelfs een keuken, douche, toilet, maar ook bijvoorbeeld potten en pannen.”

 

Planning
In mei was er een informatiebijeenkomst voor buurtbewoners en andere belangstellenden. De tijdens de avond opgehaalde reacties zijn, voor zover mogelijk, verwerkt in het plan. Dit plan wordt in het laatste kwartaal van dit jaar ter visie gelegd. De mogelijke omgevingsvergunning wordt vervolgens het 1e of 2e kwartaal 2020 verleend, waarna er echt gebouwd kan gaan worden.

 

Bron: Stadsnieuws Gemeente Leiden