Leidse Ring Noord: Belangrijk bericht voor alle inwoners van Leiden Noord, want wij wonen er immers naast! - Leiden Noord

Leidse Ring Noord: Belangrijk bericht voor alle inwoners van Leiden Noord, want wij wonen er immers naast!

Leidse Ring Noord: Belangrijk bericht voor alle inwoners van Leiden Noord, want wij wonen er immers naast!

De Willem de Zwijgerlaan wordt onderdeel van de ‘Leidse Ring’. Goed voor de doorstroming, maar…Hoe zit dat met drukte, veiligheid, fijnstofuitstoot en effecten op de gezondheid van omwonenden? In Leiden, en dan vooral rond de Willem de Zwijgerlaan was de fijnstofconcentratie bij de laatste metingen in 2015 al bijna 2x zo hoog dan toegestaan conform de normen van de World Health Organisation.

En hoe wordt het geregeld met de ontsluiting van de nieuwbouwprojecten die nog staan en worden gepland langs de Willem de Zwijgerlaan en de directe omgeving daarvan (bv de LEAD-torens met 560-580 woningen, de nieuwe brandweerkazerne met 180 woningen, de Ypenburgbocht met 392 studentenwooneenheden, en de tweede LUBA toren, gebiedsontwikkeling bij de Kopermolen in de Merenwijk met 150 extra woningen, vervanging van oude flats van De Sleutels,….).

Het plan voor de Leidse Ring Noord is al meer dan 4 jaar oud. Kan de Willem de Zwijgerlaan al deze nieuwe ontwikkelingen wel aan?

 

Noteer in de agenda en meld je aan!

  • Informatieavond: 30 september, Theehuis Noord 19h30-21h30. Meld je aan. Via: leidsering@leiden.nl
  • Wie je deelnemen aan de klankbordgroep en de bewoners van je wijk vertegenwoordigen? Geef je op. Via: leidsering@leiden.nl
  • Per e-mail op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief. Via: www.leiden.nl/stadsnieuws

 

Meer informatie?

Download hier de bewoners-aankondiging van Gemeente Leiden dd 25-07-2019: 2019-194 Bijeenkomst Leidse Ring Noord

Via website: www.leiden.nl/leidsering