Herinrichting Groenoord-Zuid over de helft - Leiden Noord

Herinrichting Groenoord-Zuid over de helft

Herinrichting Groenoord-Zuid over de helft

De gemeente Leiden werkt vanaf half april aan de herinrichting en vergroening van Groenoord-Zuid. Werkzaamheden zijn nu over de helft. Inmiddels zit het werk voor de Korte Hansenstraat en het slingerpad aan de kade van de Haarlemmerweg erop. Ook de Leeuwenhoekstraat, Raamstraat en Jennerstraat zijn meegenomen. Straten zijn opnieuw bestraat en er is meer ruimte gecreëerd voor groen en fietsparkeren.

 

Zomer doorwerken
De aannemer werkt de hele zomer door aan de rest van de Hansenstraat, de Groenoordstraat en de Pasteurstraat. Als alles volgens planning loopt, zijn eind september werkzaamheden afgerond.

 

Zelf aan de slag 
Tijdens de eerste helft van de werkzaamheden heeft de aannemer geveltuinen aangelegd bij bewoners die hier geïnteresseerd in waren. Bewoners kunnen nu zelf aan de slag met het inplanten van hun geveltuin. De komende maanden wordt de rest van de geveltuinen aangelegd.

 

Straatverlichting
Het vervangen en vernieuwen van de straatverlichting is onderdeel van de herinrichting. Deze werkzaamheden zijn deze week gestart en duren uiterlijk tot eind juli. Tijdens het werk worden ook een mast in de Korte Hansenstraat en Hansenstraat verplaatst om meer ruimte te bieden aan het groen en fietsparkeren.

 

Weersomstandigheden 
Afhankelijk van het weer wordt ernaar gestreefd vóór eind september al het groen in te planten. Als het te warm en droog is, kan niet worden ingeplant. Bijvoorbeeld omdat zaden niet ontkiemen.

 

Meer informatie  
Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Of bent u benieuwd naar de exacte planning? Bel 14 071 of stuur een e-mail naar d.ploeger@leiden.nl.

 

Bron: Stadsnieuws Gemeente Leiden