Nachtvlinderexcursie op 6 september - Leiden Noord

Nachtvlinderexcursie op 6 september

Nachtvlinderexcursie op 6 september

Op vrijdag 6 september start om 21:00 uur een nachtvlinderexcursie met stadsecoloog Wouter Moerland, in tuinvereniging Ons Buiten. Met felle lampen en zoet smeersel worden nachtvlinders gelokt.

 

Nachtleven
Een groot deel van het dierenleven speelt zich af in de nacht. Egels scharrelen rond in de kleine uurtjes. Vleermuizen bestrijden dan op grote schaal de muggenoverlast. Vogels migreren (ook) ‘s nachts. Maar de echte massa aan nachtbrakers vinden we onder de insecten. Een breed scala aan insecten, zoals nachtvlinders, wordt actief zodra de duisternis invalt.

 

Kunstmatig licht in de kleine uurtjes
De nacht is steeds minder ‘zo zwart als de nacht’. Mensen verlichten graag hun leefomgeving, om allerlei redenen. Kunstmatig licht overheerst in het stedelijk gebied en beïnvloedt zo het nachtleven. Dieren ervaren negatieve gevolgen bij een verstoord nacht- en dagritme. En dit gaat ook voor de mens op. Een donkere nacht past bij een gezonde leefomgeving.

 

De nachtvlinderexcursie op vrijdag 6 september begint om 21:00 uur in tuinvereniging Ons Buiten, Joop Vervoornpad 16 in het Noorderpark. U kunt zich aanmelden via e-mail: m.romeijn@leiden.nl. Er kunnen maximaal 25 deelnemers meedoen met de excursie.

 

Bron: Stadsnieuws Gemeente Leiden