UPDATE fase 2 referendumaanvraag: 1036 geldige steunbetuigingen in de eerste week - Leiden Noord

UPDATE fase 2 referendumaanvraag: 1036 geldige steunbetuigingen in de eerste week

UPDATE fase 2 referendumaanvraag: 1036 geldige steunbetuigingen in de eerste week

Burgemeester Henri Lenferink geeft elke week een update van de hoeveelheid steunbetuigingen die zijn uitgebracht voor de referendumaanvraag over de Nota van Uitgangspunten van het bouwproject LEAD in Leiden Noord.

 

In de periode van maandag 15 april t/m zondag 22 april zijn 1085 steunbetuigingen uitgebracht, waarvan 1011 digitaal via Digi-D en 74 fysiek op 1 van de locaties die hiervoor zijn aangewezen in de stad. In totaal bleken hiervan 1036 steunbetuigingen rechtsgeldig.

 

Beluister hier het interview met Lenferink op Sleutelstad.

 

In fase 1 ondertekenden meer dan 900 Leidenaren een ondersteuningsverklaring. In de eerste week van fase 2 zijn dus al meer steunbetuigingen uitgebracht dan in heel fase 1 van de referendumaanvraag! Dat is goed nieuws, maar er zijn nog bijna 4000 stemmen nodig voordat er definitief een referendum komt. Pas bij 5000 steunbetuigingen zal elke Leidenaar de kans geboden worden zich uit te spreken over de Nota van Uitgangspunten van het bouwproject LEAD en dus over extreme hoogbouw in hun stad en alles wat daarmee samenhangt.

 

Steun het referendum!

Met uw steun bepaalt u hoe en voor wie gebouwd wordt in Leiden.

 

FASE 2: 15 APRIL t/m 26 MEI 2019

Voor fase 2 werd de teller weer op nul gezet. Vindt u dat er een referendum moet komen, steun dan s.v.p. ook als u al eerder tekende.

 

HOE TEKENEN?

In fase 2 kunt u uw steun betuigen vanuit huis via Digi-D. Wel zo makkelijk! Ook zijn er meerdere locaties in de stad (zoals het stadhuis) waar u uw handtekening kunt zetten. Via deze WEBLINK komt u op de website van de gemeente Leiden waar u informatie over de locaties vindt en u uw digitale steunbetuiging kunt uitbrengen.