Plastic Promise - Leiden Noord

Plastic Promise

Plastic Promise

Met Plastic Promise, de Plastic Belofte, beloven allerlei bedrijven en organisaties om plastic voortaan verantwoord te gebruiken op evenementen. Het gaat dan om minder plastic voor eenmalig gebruik, bijvoorbeeld rietjes, drinkbekers en frietbakjes. En meer gebruik van herbruikbaar plastic.

 

Bijvoorbeeld het gebruik van plastic glazen met statiegeld op evenementen. Gemeente Leiden sluit zich graag aan bij deze belofte. We beginnen komende 2 en 3 oktober met het invoeren van 1 systeem van eco-glazen voor de hele stad. Vanaf komend Leidens Ontzet betaalt u statiegeld bij aankoop van uw eerste drankje. Levert u de beker weer in, dan krijgt u het statiegeld terug. Ook komen er extra afvalbakken. Zo zorgen we er samen met de organisatoren voor dat er minder afval in de grachten terecht komt. Dat is belangrijk want al dat afval stroomt zo de zee in. En we kennen allemaal die vreselijke beelden van dode vissen en zeevogels vol plastic afval.

 

U kunt ook uw steentje bijdragen aan minder plastic afval. Hoe? Heel simpel: koop minder plastic voor eenmalig gebruik en gooi uw afval in de afvalbak; thuis, op straat en tijdens evenementen. Zo gaan we samen de wegwerpcultuur tegen en werken we aan een schone en duurzame toekomst! Meer weten? Bekijk deze spread: Spread Plastic Promise

 

Bron: Stadsnieuws Gemeente Leiden