Fase 2: Asfaltering Willem de Zwijgerlaan - Leiden Noord

Fase 2: Asfaltering Willem de Zwijgerlaan

Fase 2: Asfaltering Willem de Zwijgerlaan

Eerder heeft u een brief ontvangen over de werkzaamheden aan het asfalt van de Willem de Zwijgerlaan. Inmiddels zijn de werkzaamheden met de aannemers gestart en is fase 1 afgerond. Van donderdagavond 12 november tot zondagochtend 15 november vindt fase 2 plaats in uw buurt. In deze brief leest u meer over de precieze planning en omleidingen.

 

Het asfalt moet worden vernieuwd

De bovenste laag asfalt van de Willem de Zwijgerlaan is versleten en wordt vervangen. Voordat het nieuwe asfalt wordt gelegd, verwijdert de aannemer het oude asfalt. Deze werkzaamheden veroorzaken geluidsoverlast. De aannemer doet zijn best het geluid te minimaliseren.

 

Nieuwe planning

Door voorbereidende werkzaamheden van de provincie Zuid Holland aan de Leiderdorpsebrug (Stierenbrug) in het weekend van 23 t/m 26 oktober jongstleden, is besloten de werkzaamheden voor fase 2 en 3 aan de Willem de Zwijgerlaan uit te stellen naar medio november. Samen met de aannemers (Versluys en Zoon bv. voor het asfaltwerk en Ko Hartog Elektrotechniek voor de aansturing van de verkeerslichten) is een nieuwe planning gemaakt.

 

Uitvoering fase 2 ’s nachts en in het weekend

In fase 2 wordt gewerkt aan het stuk Willem de Zwijgerlaan tussen de Gooimeerlaan en de IJsselmeerlaan. De werkzaamheden vinden plaats van donderdagavond 12 november 20.00 uur tot zondagochtend 15 november 9.00 uur. In deze fase wordt gedurende 3 nachten en 1 dag (zaterdag) gewerkt. Vrijdag 13 november vinden overdag geen werkzaamheden plaats en is de weg van 6.00 tot 20.00 uur open voor verkeer.

– Donderdagavond 12 november vanaf 20.00 uur: Start verwijderen asfalt en aanbrengen detectielussen voor de verkeerslichten.

– Vrijdag 13 november 06.00 – 20.00 uur: Asfalt is verwijderd. Tussen 6.00 en 20.00 uur is de weg begaanbaar voor verkeer.

– Vrijdagavond 13 november vanaf 20.00 uur: Uitloop aanbrengen detectielussen en voorbereidingen treffen voor het asfalteren.

– Zaterdagochtend 14 november t/m zondagochtend 15 november 09.00 uur: Start asfalteren en aansluitend belijning aanbrengen op de weg.

 

Het autoverkeer wordt omgeleid

Vanaf donderdagavond 12 november t/m zondagochtend 15 november wordt het autoverkeer op een aantal plekken omgeleid. Met uitzondering van vrijdag 13 november overdag, dan is de weg begaanbaar voor verkeer.

 

Omleidingen

Reist u met de auto van/naar huis, houd dan rekening met de volgende verkeersmaatregelen:

De Marnixstraat en de Kooilaan zijn afgesloten aan de kant van de Willem de Zwijgerlaan. Voor het bestemmingsverkeer daar gelden de volgende omleidingsroutes:

  • Om de wijk te verlaten richting Leiderdorp wordt het autoverkeer omgeleid via de Maresingel/Herensingel – Lage Rijndijk – Sumatrastraat.
  • Om de wijk te verlaten richting Oegstgeest wordt het autoverkeer omgeleid via Maresingel/Herensingel – Langegracht – Schuttersveld – Schipholweg.
  • De kruisingen bij de Gooimeerlaan en IJsselmeerlaan / Sumatrastraat blijven open en begaanbaar voor bestemmingsverkeer.

 

De omleidingen worden ter plekke aangegeven met borden. De gemeente zet verkeersregelaars in voor een vlot en veilig verloop. Om zoveel mogelijk drukte te voorkomen wordt het verkeer op de omliggende auto- en snelwegen richting Leiden geattendeerd op de werkzaamheden aan de Willem de Zwijgerlaan en middels borden omgeleid. Ook binnen de gemeentegrenzen worden op drukke plaatsen borden geplaatst om zoveel mogelijk het verkeer om te leiden.

 

Openbaar vervoer

Het busverkeer rijdt de reguliere routes behalve op zaterdag 14 november overdag en ’s avonds. Buslijnen 6, 56, 365 en 410 rijden dan via alternatieve routes. In geval van nood kunnen de hulpdiensten doorrijden.

 

Neem bij vragen contact met ons op

Heeft u tijdens de werkzaamheden vragen omtrent planning en uitvoering, dan kunt u contact opnemen met de betrokken toezichthouder van de gemeente Leiden; de heer Zeger van de Groep, bereikbaar via 06 – 31 62 95 07.

 

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 – keuze 4 (maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur) of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact.