Eindschetsboek Leiden 2040 klaar - Leiden Noord

Eindschetsboek Leiden 2040 klaar

Een paar maanden geleden konden Leidenaren de toekomst van onze stad schetsen in het Schetsboek Leiden 2040. Nu zijn alle binnengekomen schetsen en ideeën verwerkt tot één digitaal Eindschetsboek! Samen met allerlei andere informatie vormt dit input voor het toekomstplan voor Leiden (Omgevingsvisie Leiden 2040).

Hoe ziet Leiden er in 2040 uit volgens Leidenaren? Deze vraag is gesteld in de vorm van een schetsboek. Is er in 2040 meer hoogbouw? Waar parkeren we? Hoe gaan we om met duurzame energie? De ideëen en meningen van de Leidenaren die aan het schetsboek hebben gewerkt over de verschillende vraagstukken zijn te zien in het Eindschetsboek.

Daarnaast heeft de gemeente samen met vijftig betrokken Leidenaren uit verschillende braches dire toekomstscenario’s gemaakt. Ook hieruit kwamen verschillende toekomstideeën naar voren die hier te bekijken zijn.

Zo maken stad en inwoners we samen het toekomstplan voor Leiden, de Omgevingsvisie Leiden 2040. Tijdens de week van het Stadsgesprek (24 t/m 30 november) zijn er discussies en presentaties. Houd www.leiden.nl/2040 in de gaten voor het hele programma