Wie wil er een stukje windmolen? #gagoednieuwsbrief - Leiden Noord

Wie wil er een stukje windmolen? #gagoednieuwsbrief

Wie wil er een stukje windmolen? #gagoednieuwsbrief

Leiden is een collectieve energie initiatief rijker! Coöperatie Rijnland Energie en de daarbij aangesloten lokale coöperaties zetten zich in om duurzame wind- en zonprojecten te realiseren. 

 

Medezeggenschap
De komende jaren zullen er in onze regio Holland Rijnland veel wind- en zonneparken gebouwd moeten worden om de regio CO2 neutraal te maken. Een belangrijk doel van Rijnland Energie is dat bewoners van de regio medezeggenschap krijgen en dat de winst uit de projecten ook in de regio blijft.

Coöperatie Rijnland Energie wil méér duurzame energie in onze regio! Onze leden – lokale coöperaties – zetten zich samen in voor een duurzame regio door wind- en zonprojecten te realiseren.

Wil je dat steunen als inwoner van de regio Holland Rijnland? Word dan lid van de coöperatie bij jou in het dorp of de stad die is aangesloten bij Rijnland Energie. Via je lokale coöperatie beslis je mee over zon- en windprojecten bij jou in de buurt en werk je mee aan méér schone, lokaal geproduceerde stroom. Samen vormen we een brede beweging van mensen die inspraak willen in de manier waarop hun energie wordt opgewekt.

 

De Watergeuzen
Het eerste project is dichtbij. Samen kopen de leden van de coöperatie de twee windmolens die  langs de A4 staan, bij de afslag Zoeterwoude-Dorp. Ze krijgen de naam De Watergeuzen. Met een inleg vanaf 250 euro kan je al lid worden en meedoen.

 

Meer informatie
De inschrijving is inmiddels al gestart en loopt tot en met 30 juni 2021. Uitgebreide informatie staat op de website coöperatie Rijnland Energie.

 

Bron: GaGoed Nieuwsbrief