NK Tegelwippen: Leiden daagt Haarlem uit #gagoednieuwsbrief - Leiden Noord

NK Tegelwippen: Leiden daagt Haarlem uit #gagoednieuwsbrief

NK Tegelwippen: Leiden daagt Haarlem uit #gagoednieuwsbrief

Van 30 maart tot 30 september speelt heel Nederland het NK Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen voor groen in zijn eigen (gevel)tuin. Leiden gaat hierbij de strijd aan met Haarlem. 

 

Klimaatadaptive actie
Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Daarbij krijgen we steeds vaker te maken met problemen als hittestress en wateroverlast, omdat onze leefomgeving sterk is versteend. Al die stenen houden de warmte extra  goed vast tijdens een hete dag en laten geen water door wanneer het  regent. Dat regenwater kan dan het riool overbelasten of je kelder inlopen. Een maatregel die helpt om deze problemen op te lossen noemen we dus een klimaatadaptive maatregel. Ze helpt om ons aan het veranderende klimaat aan te passen. Meer ruimte geven aan groen, bijvoorbeeld op daken, in tuinen en in onze straten, is een mogelijkheid hiervan.

 

Hoe meedoen?
Tijdens deze wedstrijd gaat het er om welke stad de meeste tegels vervangt voor groen. Dit kan zijn in de tuin, op het balkon, of in de vorm van een geveltuin of boomspiegel. Leiden heeft Haarlem uitgedaagd om onderling de strijd aan te gaan. Iedereen kan mee doen, en elke tegel telt! Dus vraag een geveltuintje aan of vervang wat tegels in de tuin of op uw balkon voor wat groens. Meer info over het NK tegelwippen of het aanmelden van gewipte tegels kan via www.nk-tegelwippen.nl

 

Bron: GaGoed nieuwsbrief