UPDATE fase 2 referendumaanvraag: Tussenstand week 3 - 1913 geldige steunbetuigingen - Leiden Noord

UPDATE fase 2 referendumaanvraag: Tussenstand week 3 – 1913 geldige steunbetuigingen

UPDATE fase 2 referendumaanvraag: Tussenstand week 3 – 1913 geldige steunbetuigingen

Elke week geeft de gemeente een update van de hoeveelheid steunbetuigingen die zijn uitgebracht voor de referendumaanvraag over de Nota van Uitgangspunten van het bouwproject LEAD in Leiden Noord.

 

In de periode van maandag 29 april t/m zondag 5 mei zijn 425 steunbetuigingen uitgebracht*.

 

Week 1 – 1036

Week 2 – 452

Week 3 – 425

Totaal – 1913 geldige steunbetuigingen

 

De tussenstand staat nu dus op 1913 rechtsgeldige steunbetuigingen. Dit zijn er heel veel, maar er zijn er nog heel veel meer nodig.

 

Pas bij 5000 steunbetuigingen zal elke Leidenaar de kans geboden worden zich uit te spreken over de Nota van Uitgangspunten van het bouwproject LEAD.

 

Het doel van het referendumverzoek is om iedere Leidenaar de kans te geven iets te vinden van extreme hoogbouw in hun stad en het is dan ook voor voorstanders van het plan mogelijk om het referendumverzoek te ondersteunen. Naast de hoogte die duidelijk in het oog springt gaat het om de verkeersafwikkeling, de verlaagde parkeernorm, het te lage percentage sociale woningbouw (die ook nog eens tijdelijk is) en de gebrekkige participatie. Daarnaast wordt gevreesd voor de precedentwerking: als hier wordt afgeweken van de hoogbouwvisie en andere normen zal dat vervolgens op veel meer plaatsen in Leiden gebeuren.

 

*Bron:

Nieuwsbericht Sleutelstad 93.7 FM;

Website gemeenteraad Leiden

 

 

 

Steun het referendum!

 

FASE 2: 15 APRIL t/m 26 MEI 2019

In fase 1 ondertekenden meer dan 900 Leidenaren een ondersteuningsverklaring. Voor fase 2 werd de teller weer op nul gezet en er zijn nu 5000 ondersteuningsverklaringen nodig. Vindt u dat er een referendum moet komen, steun dan s.v.p. ook als u al eerder tekende.

 

HOE TEKENEN?

In fase 2 kunt u uw steun betuigen vanuit huis via Digi-D. Wel zo makkelijk! Ook zijn er meerdere locaties in de stad (zoals het stadhuis) waar u uw handtekening kunt zetten. Via deze WEBLINK komt u op de website van de gemeente Leiden waar u informatie over de locaties vindt en u uw digitale steunbetuiging kunt uitbrengen.

 

Met uw steun bepaalt u hoe en voor wie gebouwd wordt in Leiden!