Toeval? Behandeling LEAD door Raad van State valt samen met de start van de Gemeenteraadsverkiezingen op 14 maart - Leiden Noord

Toeval? Behandeling LEAD door Raad van State valt samen met de start van de Gemeenteraadsverkiezingen op 14 maart

Toeval? Behandeling LEAD door Raad van State valt samen met de start van de Gemeenteraadsverkiezingen op 14 maart

Met de Gemeenteraadsverkiezingen voor de deur is het controversiële bouwproject LEAD weer een veel besproken onderwerp. LEAD haalt dit weekend de Volkskrant met een column van Josine Heijnen uit de Leidse Gemeenteraad,  terwijl in Vrij Nederland eerder een artikel verscheen over hoe de burger bij LEAD buitenspel is gezet door de sterke bouwlobby en deze week verschenen nog twee  artikelen in het Leidsch Dagblad over de slechte participatie en dat het stadsbestuur de regie uit handen gaf bij LEAD.

Om de druk op de woningmarkt te verlichten willen alle partijen en de inwoners van Leiden dat er snel veel woningen gebouwd worden, en terecht. Belangrijk blijft hierbij echter om ook om aandacht te blijven houden voor de belangen van omwonenden en in het algemeen de leefbaarheid van Leiden!

Dit is precies waar het om draait bij de behandeling van LEAD door de Raad van State. Als er wel aandacht was geweest voor de menselijke maat en leefbaarheid van de wijk Nieuw Leyden had de schop al lang geleden de grond in gekund voor de bouw van vele extra woningen op de plek waar nu de KPN & Monuta-gebouwen staan.

 

De zitting bij de Raad van State

De zitting van de Afdeling bestuursrechtspraak waar LEAD wordt behandeld is openbaar en dus toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is.

 

Datum: Maandag 14 maart 2022

Tijd:      10.30 uur (let op u dient zich 30 minuten voor aanvang te melden bij de receptie)

Locatie: Den Haag, Kneuterdijk 22, Omgevingskamer, Unit R3

 

Meer informatie en op de hoogte blijven?

Voor meer informatie over de zitting en hoe u op de hoogte kunt blijven over de uitspraak van de Raad van State: klik hier >>