Oogst: winkel met streekproducten op de Maresingel - Leiden Noord

Oogst: winkel met streekproducten op de Maresingel

Oogst: winkel met streekproducten op de Maresingel

Op de rand van Groenoord Zuid, op Maresingel 7, zit sinds kort ‘Oogst’ – een winkel met producten van boeren uit onze regio. Dat is op zichzelf al een sympathiek initiatief, maar het is ook nog eens een ‘onbemande winkel’. Dat maakt mij extra nieuwsgierig, dus ben ik eens een kijkje gaan nemen.

 

Hoe werkt het?
Om naar binnen te kunnen moet je eerst de Oogst-app downloaden en een account aanmaken. Zodra je voor de deur staat kun je met de app de deur opendoen. Ik blijk niet de enige klant: twee buurtgenoten lopen te winkelen en oogstboer Joost zit klaar om te helpen en vragen te beantwoorden.

 

Allemaal lekkere dingen
Alle producten staan overzichtelijk opgesteld in rekken, koelkasten en vrieskisten. Ik zie onder andere boter, kaas, eieren, fruit, groenten, vlees, bier en vruchtensappen. Of, zoals een van de buurtgenoten zegt: ‘Allemaal lekkere dingen!’

 

Win win win
In de app staan de producten en wat ze kosten. Het afrekenen doe je zelf: er staat een weegschaal in de winkel en betalen gaat via iDeal. Met je aankoop geniet je van heerlijke lokale producten, steun je de boeren in de regio en ben je ook nog eens duurzaam bezig. Win win win dus!

 

Meer weten?
Website: https://www.oogst.shop/winkels/leiden
Adres: Maresingel 7
Open: maandag t/m zondag 08:00 – 24:00

 

^mg