Informatieavond energiebesparingsaanpak Groenoord Zuid en -Noord - Leiden Noord

Informatieavond energiebesparingsaanpak Groenoord Zuid en -Noord

Informatieavond energiebesparingsaanpak Groenoord Zuid en -Noord

Bij bewoners van Groenoord-Zuid en -Noord is deze week een brief van de gemeente Leiden op de deurmat gevallen: de uitnodiging voor de informatieavond Energiebesparingsaanpak in Groenoord op woensdag 25 mei, 20:00 uur.

Presentatie uitkomst onderzoek
Op deze avond wordt de uitkomst gepresenteerd van de energiescans die Duurzaam Bouwloket in opdracht van de gemeente Leiden in de wijk heeft uitgevoerd. Eerder werden hiervoor de drie meest voorkomende woningentypes in de wijk geselecteerd en bewoners gevraagd om hun woning hiervoor aan te melden. Uit de 35 aanmeldingen werd per woningtype één gekozen en hiervan werd een maatwerkadvies opgesteld.
Er werd onderzocht wat de huidige staat van isolatie van de woningen is en welke mogelijkheden er zijn om de woningen (verder) te verduurzamen. De uitkomsten hiervan zijn overdraagbaar op alle andere huizen die hierop lijken. Ook is er een stappenplan gemaakt om de woningen de aankomende jaren geschikt te maken voor een verwarmingssysteem zonder aardgas.

Aanmelden: Aanmelden kan via de QR-code op de brief of via www.duurzaambouwloket.nl/energiebesparing-groenoord.  Wijkambassadeur Anja Möltgen is ook aanwezig en kan vragen beantwoorden.

Wanneer: Woensdag 25 mei. Inloop is vanaf 19:30 uur, aanvang 20:00 uur.
Waar: In de voormalige Bethlehemkerk aan de Lammermarkt 57 (vlak bij Scheltema en Gebr. De Nobel).