Onderhoudswerkzaamheden door de gemeente aan de Willem de Zwijgerlaan - Leiden Noord

Onderhoudswerkzaamheden door de gemeente aan de Willem de Zwijgerlaan

Onderhoudswerkzaamheden door de gemeente aan de Willem de Zwijgerlaan

Vanaf 15 oktober krijgt de Willem de Zwijgerlaan nieuw asfalt. In deze brief leest u wat dit voor u als direct omwonende betekent.

 

Het asfalt moet worden vernieuw. Het asfalt, om precies te zijn de toplaag, is vanwege het intensieve gebruik van de weg aan vervanging toe. Voordat het nieuwe asfalt wordt gelegd, moet het oude asfalt worden verwijderd. De werkzaamheden gaan gepaard met geluid(soverlast): denk aan het afschrapen en verwijderen van het oude asfalt en het aanbrengen van het nieuwe asfalt en de wegmarkeringen. De aannemers gaan de werkzaamheden uitvoeren in opdracht van de Gemeente Leiden. Zij doen hun best het geluid te minimaliseren, maar u zult ongetwijfeld iets meekrijgen van de werkzaamheden.

 

Uitvoering in drie fases ’s avonds, ’s nachts en in het weekend

De werkzaamheden starten op donderdagavond 15 oktober en worden naar verwachting rond 2 november afgerond. We streven ernaar dat het verkeer doordeweeks overdag geen hinder ondervindt en kan doorrijden. Er wordt gestart bij het spoorviaduct (Oegstgeesterweg) en gewerkt tot aan de Zijlbrug richting Leiderdorp.

 

De wegwerkzaamheden worden in drie fases opgedeeld:

  • Fase 1: van donderdagavond 15 oktober tot maandagochtend 19 oktober (m.u.v. vrijdag 16 oktober overdag);
  • Fase 2: van donderdagavond 22 oktober tot maandagochtend 26 oktober;
  • Fase 3: wordt nog nader bepaald.

 

Momenteel kijken we met de aannemers naar de detailplanning van de werkzaamheden. Als we bij u in de buurt aan de slag gaan, krijgt u voor aanvang nog een tweede brief met meer informatie. Het autoverkeer wordt omgeleid. Het autoverkeer wordt (per fase) omgeleid door de Merenwijk, De Kooi, via Leiderdorp (Sumatrastraat – Lage Rijndijk – Zijldijk) en deels Oegstgeest (Schipholweg – Rijnsburgerweg – Warmonderweg – Oegstgeesterweg). De omleidingen worden ter plekke aangegeven met borden. Ten slotte, deze onderhoudswerkzaamheden staan los van de toekomstige werkzaamheden in het kader van de Leidse Ring Noord. De inpassing van de Willem de Zwijgerlaan in de Leidse Ring Noord staat gepland in 2025.