Leiden is 2 Tiny Forest rijker - Leiden Noord

Leiden is 2 Tiny Forest rijker

Leiden is 2 Tiny Forest rijker

Leiden is 2 minibossen rijker. De nieuwe Tiny Forests staan in de Stevenshof en de Mors. Kinderen van de Anne Frank en de Pacellischool hebben de minibossen met hulp van IVN geplant: een mooie, groene plek om meer over de natuur te leren. Buurtbewoners zijn ook van harte welkom.

 

Koekeroe & Zweefvlieg
Een Tiny Forest is een stuk grond ter grootte van een tennisbaan waar schoolkinderen meer leren over de natuur, en zelf ook aan de slag gaan als Tiny Forest Ranger. De rangers hebben zelf de bomen en struiken geplant en hun bos meteen gedoopt: Koekeroebos in de Stevenshof en Zweeflvliegbos in de Mors. De minibossen zijn een buitenlokaal waar docenten hun natuurlessen kunnen houden.

 

Groene ontmoetingsplek
Ook buurtbewoners zijn van harte welkom om te genieten van flora en fauna. Het bos zorgt bovendien voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval. Natuurlijk moet het groen nog groeien maar wie nieuwsgierig is: het Koekeroebos ligt naast de openbare basisschool Anne Frank in de Stevenshof en het Zweefvliegbos ligt bij Park Kweeklust in de Mors.

 

Bron: Stadsnieuws Gemeente Leiden