Introductie | Incluzio en Een Goede Buur - Leiden Noord

Introductie | Incluzio en Een Goede Buur

Introductie | Incluzio en Een Goede Buur

Incluzio

Incluzio staat voor een samenleving waarin iedereen meetelt en meedoet. Om dat te bereiken ondersteunt Incluzio mensen die daarbij hulp nodig hebben, zodat zij zelf hun leven kunnen inrichten en leiden zoals zij het zelf willen. Dat is het doel.

 

Sinds juli 2020 is Incluzio werkzaam in Leiden. Team Noord en Boerhaave werkt vanuit Huis van de Buurt de Kooi, Driftstraat 49. Het team bestaat uit een Sociaal beheerder, een Buurtcoach, een Buurtsportcoach, een Vrijwilligerscoach en een Mantelzorgcoach. Ieder heeft zijn of haar eigen werkgebied maar veel wordt ook gezamenlijk door het team opgepakt. Een voorbeeld hiervan is “Een Goede Buur komt naar u toe”. Het team trekt er in wisselende samenstelling op uit om in de buurt kennis te maken met bewoners. Gewoon om een praatje te maken en te kijken hoe het gaat. In de oranje jacks van Incluzio valt een medewerker goed op!

 

Heeft u vragen voor team Noord en Boerhaave of bent u nieuwsgierig geworden, kom dat gerust een langs in ons buurthuis. De koffie staat klaar.

 

Een Goede Buur

Een Goede Buur is onderdeel van het wijkwerk van Incluzio. Tijdens de inloopspreekuren kunt u terecht voor vragen over activiteiten of vrijwilligerswerk, of hulp vragen bij het lezen van formulieren lof bij eenvoudige praktische vragen. Uiteraard kunt u ook binnenlopen om met de vrijwilligers een kopje koffie te drinken. De “ Een Goede Buur”-spreekuren worden gehouden in Huis van de Buurt het Gebouw, Arubapad 2.

 

De openingstijden zijn:

  • Maandag van 9.00 – 11.00 uur
  • Dinsdag van 9.00 tot 11.00 uur
  • Woensdag van 9.00 tot 11.00 uur (alleen koffie drinken en vragen
    over activiteiten)
  • Donderdag van 13.00 tot 15.00 uur

 

In Huis van de Buurt het Gebouw treft u overigens ook het Team Binnenstad van Incluzio Leiden aan. Vanuit dit buurthuis verzorgen zij diverse andere activiteiten waarbij u ook van harte welkom bent. Ook dit team is uiteraard voor al uw vragen beschikbaar. Alle activiteiten die in Noord en Boerhaave worden georganiseerd kunt u nalezen in het wijkprogrammaboekje dat ieder kwartaal uitkomt. U kunt het boekje afhalen in de buurthuizen en is hier te lezen op de site van Incluzio. Ook is het boekje te vinden op de homepagina van deze Leiden-Noord website. In het boekje staan niet alleen de activiteiten van Incluzio maar ook dat van onze wijkpartners.