Het ontwikkelperspectief ligt ter inzage | Duurzame ontwikkeling - Leiden Noord

Het ontwikkelperspectief ligt ter inzage | Duurzame ontwikkeling

Het ontwikkelperspectief ligt ter inzage | Duurzame ontwikkeling

Voor Leiden-Noord zijn in de toekomst veel nieuwe ontwikkelingen te verwachten. Daarom heeft de gemeente Leiden aan een toekomstplan voor Leiden-Noord gewerkt, het ontwikkelperspectief. Het plan is nu online en op verschillende plekken in de wijk te lezen. Iedereen die dat wil, kan tot en met 12 augustus erop reageren.

 

Duurzaamheid
Er zijn verschillende onderwerpen die ook invloed hebben op duurzame ontwikkelingen in Leiden-Noord. In verschillende buurten werd en wordt gewerkt aan een klimaatadaptieve inrichting en vergroening van de openbare ruimte. De komende jaren wil de gemeente een slag met het toepassen van duurzame materialen en het gebruik van duurzame energie. Bijvoorbeeld door de aansluiting op het stadswarmtenet en andere vormen van aardgasvrije warmte-installaties en door in te zetten op isolatie. Verder gaat het plan in op nieuwe bouwontwikkelingen en aandacht voor duurzame mobiliteitsvormen en minder autobezit.

 

Meer weten?
Het plan is onder meer in Het Gebouw aan het Arubapad 2 en in Theehuis Tuin van Noord aan het Joop Vervoornpad 1 in te zien. De gemeente wil een aantal momenten in de wijk organiseren voor uitleg en meer informatie. Deze data worden binnenkort aangekondigd. Voor vragen kan men bellen met 14071 of de vraag stellen via het contactformulier van de gemeente.

 

Door Anja Möltgen, wijkambassadeur Leiden-Noord