Groengroep Groenoord-Zuid genomineerd voor Steenbreektrofee - Leiden Noord

Groengroep Groenoord-Zuid genomineerd voor Steenbreektrofee

Groene Haarlemmerweg - A. Neelen

Groengroep Groenoord-Zuid genomineerd voor Steenbreektrofee

Groengroep Groenoord-Zuid genomineerd voor de Steenbreektrofee!

Elk jaar wordt in Nederland de Steenbreektrofee uitgereikt aan een innovatief en duurzaam project, dat laat zien hoe groen (en water) op een praktische manier kan worden benut.

Groengroep Groenoord-Zuid is een kleine groep enthousiaste vrijwilligers die de afgelopen jaren de biodiversiteit in Groenoord-Zuid op de kaart heeft gezet. Zij hebben onder andere initiatief genomen voor de aanleg van 50 boomspiegels in de Hansenstraat en omgeving, een tiny forest op de Musschenbroekstraat en het vergroenen van de Haarlemmerweg als doorgang voor insecten tussen de Willem de Zwijgerlaan en het Singelpark. Verder hebben ze diverse voorzieningen aangelegd voor egels en bijen en organiseren ze educatieve projecten.

Met deze verkiezing wil Stichting Steenbreek creatieve oplossingen te delen, om zo anderen te inspireren. De Groengroep is blij verrast dat ze als kleine vrijwilligersgroep genomineerd zijn voor deze prijs. De bekendmaking van de winnaars en de uitreiking van de Steenbreektrofee vindt plaats op 27 september.

Kijk voor meer informatie op: steenbreek.nl

Foto: Anne Neelen