Bewoners van Noorderkwartier Oost: vul de enquête in over nieuw parkeergelegenheid in de wijk! - Leiden Noord

Bewoners van Noorderkwartier Oost: vul de enquête in over nieuw parkeergelegenheid in de wijk!

Bewoners van Noorderkwartier Oost: vul de enquête in over nieuw parkeergelegenheid in de wijk!

Woont u in Noorderkwartier Oost? Dan kunt u een enquête invullen over de herinrichting van de wijk. Deze enquête is in te vullen via het platform doemee.leiden.nl.

 

De straten en pleinen in Noorderkwartier Oost worden opgeknapt en er komt een gescheiden riool. De Anna Paulownastraat en de Julianastraat zijn de eerste straten die worden aangepakt in het project. Het ontwerp voor deze straten is klaar (Fase 1).  Nu is het tijd voor het ontwerp van Fase 2.

 

Het is alles bij elkaar een ingewikkelde puzzel. Het meest ingewikkeld is het gebrek aan ruimte. We moeten tegenwoordig aan meer maat- en regelgeving voldoen dan vroeger. Er komen door het ruimtegebrek sowieso 70 parkeerplekken te vervallen. Dit staat los van het groen, dat we ook gaan toevoegen om de wijk aan te passen aan de klimaatverandering. Om het probleem van de vermindering van parkeerplaatsen op te lossen heeft de gemeente besloten bewoners de mogelijkheid te geven om voor een speciaal tarief in de parkeergarage Soestdijkkade te parkeren. In de enquête wordt o.a. gepeild hoe bewoners hier tegenover staan.

 

Enquête invullen   
De enquête is te vinden op doemee.leiden.nl (project Noorderkwartier Oost) en is in te vullen van 14 juli tot en met 6 september. Hierna bekijken we de resultaten en verwerken deze in het voorlopig ontwerp.

 

Bron: Stadsnieuws Gemeente Leiden