Winactie Jaar van het Dak: Win een groen dak of zonnepanelen - Leiden Noord

Winactie Jaar van het Dak: Win een groen dak of zonnepanelen

Winactie Jaar van het Dak: Win een groen dak of zonnepanelen

Van maandag 22 juni tot en met zondag 12 juli kunnen inwoners van Leiden met ruimte op hun dak mee doen aan de Jaar van het Dak-winactie. Deelnemers maken kans op een compleet groendak, zonnepanelen of een doe-het-zelf aanlegset voor een groendak. De prijzen worden ter beschikking gesteld door Groene Daken Leiden, Solar Leiden en Het Groene Loket.

 

De winactie is onderdeel van de gemeentelijke campagne Jaar van het Dak waarbij het doel is om in een jaar tijd zoveel mogelijk Leidse daken te voorzien van groen en zonnepanelen.

 

Hoe kun je meedoen?
Bewoners worden gevraagd hun gouden en groene ideeën om het Leidse dakoppervlak nog gaver te maken, te delen via social media (#jaarvanhetdak) en zich aan te melden via de website: jaarvanhetdak.nl/win. Na 12 juli zal een jury de inzendingen beoordelen op creativiteit, innovatie en duurzaamheid. Naast vertegenwoordigers van de bedrijven die de prijzen ter beschikking stellen, nemen ook Wethouder Fleur Spijker en PLNT directeur Bastiaan de Roo plaats in de jury.

 

Wat kun je winnen?
Deelnemers kiezen bij het invullen van het deelnameformulier welke prijs ze willen winnen. De keuze bestaat uit:
●    Een compleet groen dak.w.v. 2000 euro, aangelegd door Groene Daken Leiden (maximaal 25m2, particulier dak)
●    Een zonnepanelen startpakket van Solar Leiden t.w.v. 2000 euro, bestaande uit 4 zonnepanelen (Full black 1, 1240 Watt piek), een omvormer (SMA 1.5) en montage (incl. materiaal)
●    Een van de drie lichtgewicht groendak aanlegsets t.w.v. 750 euro, beschikbaar gesteld door Het Groene Loket, bestaande uit sedum mixmatten (tot 12 m2), siergrind om de randen af te werken, conditioner voor het onderhoud en een aanleginstructie en begeleiding.