Week tegen eenzaamheid - kom erbij! - Leiden Noord

Week tegen eenzaamheid – kom erbij!

Week tegen eenzaamheid – kom erbij!

Van 30 september tot en met 7 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. Door het hele land is er onder het motto ‘Kom erbij!’ extra aandacht voor het thema eenzaamheid, ontmoeting en verbinding. Ook in Leiden worden speciale activiteiten georganiseerd waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen.

 

Tijdens de Week Tegen Eenzaamheid gaan de teams van Incluzio extra de wijk in om de bewoners te ontmoeten. Van koffiedrinken bij seniorenflats, soep uitdelen bij het winkelcentrum, sportactiviteiten voor de jeugd en gezamenlijke wandelingen door de buurt. Voor een totaaloverzicht van alle activiteiten in deze week, kijk op www.incluzioleiden.nl.

 

Tentoonstelling 
Op de gezamenlijke locatie van Incluzio, SOL en Buzz, Nieuwstraat 7, is er vanaf 30 september een tentoonstelling te zien van kunstenares Audrey. Zij kwam twee jaar geleden studeren in Leiden, woonde op diverse plekken in de stad en voelde zich mede door corona vaak eenzaam en geïsoleerd. Als afleiding ging zij tekenen. En niet onverdienstelijk. Gedurende deze week is Audrey meerdere keren op de locatie aanwezig, samen met iemand van Incluzio. Kom gerust langs, voor een praatje of gewoon om het mooie werk te bewonderen. Kijk op www.Incluzioleiden.nl voor meer informatie.

 

‘Zie Mij’
Op 1 oktober start SOL op het schoolplein van het Vlietland College met de campagne ‘Zie Mij’. Door de Jeugd- en jongerenwerkers van SOL worden verschillende pleinactiviteiten georganiseerd. Leerlingen kunnen elkaar bijvoorbeeld ontmoeten in de zogenoemde ‘Truth or Dare’-hokjes waarbij zij elkaar niet zien. Daarnaast worden deze week nog verschillende workshops georganiseerd. Deze worden bekend gemaakt middels posters die de deelnemende scholen in de toiletten ophangen. Jongeren kunnen zich met een QR-code aanmelden voor de workshops Mindfulness, Aerial yoga en Kickboksen.

 

Doe mee!
Naast alle extra activiteiten die tijdens de Week tegen Eenzaamheid door Incluzio, Buzz en SOL worden georganiseerd, zijn er natuurlijk ook nog de vele reguliere activiteiten die in de verschillende wijken plaatsvinden. Meer weten? Kijk op: www.buzzleiden.nlwww.incluzioleiden.nl  en www.solnetwerk.nl. Of loop eens naar binnen bij een Huis van de Buurt, de locatie Nieuwstraat of De Buurt Ontmoetingsplek. Voor elke leeftijd en elke doelgroep is er wel iets te doen. En is het er nog niet? Dan staan de teams altijd open voor nieuwe ideeën. Graag zelfs!

 

Bron: Stadsnieuws Gemeente Leiden