Vandaag gaan de nieuwe parkeertarieven in - Leiden Noord

Vandaag gaan de nieuwe parkeertarieven in

Vandaag gaan de nieuwe parkeertarieven in

Per vandaag gaan de nieuwe parkeertarieven in. Vanaf vrijdag 1 februari 2019 betaalt u bij de parkeerautomaat in het centrum €2,80 per uur en in zone B €2,10 per uur. Het dubbeltjestarief in zone B2 (eerste twee uur €0,10 per uur) blijft wel betsaan. Ook de prijzen van de parkeervergunningen zijn vernieuwd. De tarieven voor de gemeentelijke parkeergarages blijven gelijk.

 

Kosten en baten van het parkeren
Elke twee jaar worden parkeertarieven aangepast aan de algemene prijsstijging. Dit noemen we prijsindexatie. Sinds januari 2016 zijn de tarieven voor parkeren op straat en parkeervergunningen gelijk gebleven. Ondertussen zijn de kosten voor onder andere het beheer van parkeerautomaten, onderhoud en reparatie van parkeerplaatsen en handhaving wel gestegen. Om deze kosten te kunnen blijven betalen, moeten de parkeertarieven omhoog.

Bezoekerstegoed
Veel bewoners in het betaald-parkeren-gebied hebben voor hun bezoek een bezoekersparkeervergunning met parkeertegoed. Bij aanmelding van hun bezoek wordt de parkeertijd van het tegoed afgeschreven. Ook deze tarieven worden aangepast. In zone A stijgt het tarief € 0,02 per uur, in zone B € 0,05 per uur.

 

Een overzicht van alle parkeerproducten en nieuwe tarieven vindt u op www.leiden.nl/parkeren.

 

Bron: Stadsnieuws Gemeente Leiden