Twaalf inwoners van Leiden verrast met een lintje - Leiden Noord

Twaalf inwoners van Leiden verrast met een lintje

Twaalf inwoners van Leiden verrast met een lintje

Twaalf Leidenaren zijn vrijdagochtend verrast met een Koninklijke onderscheiding. Uit handen van burgemeester Peter van der Velden kregen zij een lintje opgespeld tijdens een speciale bijeenkomst in de Hooglandse Kerk.

Tien inwoners zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Twee decorandi zijn benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Dit zijn Jan Maarten Wit en Ron Bormans. Deze laatste decorandus kon niet bij de uitreiking in de Hooglandse Kerk aanwezig zijn. Via een live videoverbinding werd Bormans verrast door de burgemeester.

Ali Kundak (14 oktober 1946) Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Ali Kundak is al meer dan 20 jaar de drijvende kracht achter Bewonersvereniging Zwijgers van Noord en als vrijwilliger bij het buurtcentrum Het Trefpunt. Hij stond aan de wieg van de buurtontmoetingsplek en is de drijvende kracht achter Het Trefpunt. Het is soms moeilijk om de bewoners van deze multiculturele wijk te bereiken en te betrekken maar Ali Kundak speelt hierbij een cruciale rol. Woensdag is het ‘soepdag’ op Het Trefpunt, een aantal vrijwilligers maakt dan ongeveer 80 liter soep, aangepast aan de eetwensen van de bewoners. Mensen die zelf niet kunnen komen krijgen de soep door hem thuisbezorgd.

https://sleutelstad.nl/2024/04/26/twaalf-inwoners-van-leiden-verrast-met-een-lintje/