Sporten en huiswerkbegeleiding: de Leidse sporttuin is geopend! - Leiden Noord

Sporten en huiswerkbegeleiding: de Leidse sporttuin is geopend!

Sporten en huiswerkbegeleiding: de Leidse sporttuin is geopend!

In de Leidse sporttuin in Leiden Noord maken kinderen van groep 5 tot en met 8 op een laagdrempelige manier kennis met sport en krijgen ze huiswerkbegeleiding. Elke week kunnen kinderen meedoen aan twee verschillende sporten die buurtsportcoach Kevin Nauman van Incluzio Leiden samen met Leidse sportverenigingen organiseert. Zoals voetbal of boksen. Is uw kind enthousiast? Dan sluit je een lidmaatschap bij de betreffende sportclub af.

 

De Leidse Sporttuin is een project van Incluzio Leiden en SOL in opdracht van gemeente Leiden. Door het thuiszitten krijgen veel kinderen weinig beweging en ontwikkelen ze mogelijk een achterstand op school. Sommige kinderen hebben thuis geen geschikte plek om huiswerk te maken. Daarom zorgen deze twee organisaties ervoor dat kinderen in alle rust en onder begeleiding hun huiswerk kunnen maken en mee kunnen doen met de sportactiviteiten. Ouders worden actief betrokken bij de aangeboden activiteiten. Ook worden ouders met een kleine beurs geholpen om subsidie aan te vragen voor sport. Bijvoorbeeld via het Jeugdsportfonds.

 

Wethouder Paul Dirkse (Onderwijs en Sport): “Wij vinden het belangrijk dat iedereen in Leiden mee kan doen. En dat begint al zo vroeg mogelijk. Met de Leidse sporttuin werken we aan gelijke kansen voor alle kinderen in Leiden. De Minerva-reünisten van het jaar 1961 zijn een fondsenwervingsactie begonnen omdat zij op deze manier iets willen teruggeven aan de stad. Een geweldige jubileumactie, want deze kinderen kunnen elke vorm van ondersteuning goed gebruiken!”

 

 

 

 

 

Meld je aan
De Leidse Sporttuin is voor kinderen van groep 5 tot en met 8, iedere woensdag van 14.00 uur tot 16.00 uur op de velden van LV Roodenburg. Wil jouw kind ook meedoen? Meld hem of haar dan aan bij Kevin Nauman via knauman@incluzio.nl.

 

Bron: Stadsnieuws Gemeente Leiden