Onkruidbestrijding in de zomer - Leiden Noord

Onkruidbestrijding in de zomer

Onkruidbestrijding in de zomer

In de maanden april tot en met oktober zijn aannemers regelmatig aan het werk om het onkruid in de stad te verwijderen. Ze doen dit in opdracht van de gemeente. De bedoeling is dat straten en stoepen er zo netjes mogelijk bij liggen. Bij warm en vochtig weer groeit het onkruid snel, en komen de aannemers vaker langs.

 

Heet water
Het weghalen van onkruid gebeurt met heet water, branden, borstelen en vegen. Het hete water wordt op een duurzame manier verkregen, namelijk diep uit de grond. Er komen dus geen giftige stoffen aan te pas. In de wintermaanden is het vegen van straten en stoepen voldoende om de groei van onkruid tegen te gaan.

 

Groen straatbeeld
Leiden wil meer groen in de stad, zoals geveltuintjes en boomspiegels die bewoners aanleggen en bijhouden. Soms wordt zo’n geveltuin of boomspiegel per ongeluk meegenomen bij de onkruidbestrijding. Wat de een als een bloeiend tuintje ziet, vindt een ander onkruid. Om misverstanden te voorkomen kunnen bewoners hun ‘groen voor de deur’ laten registreren bij de gemeente. De aannemers houden hier dan zoveel mogelijk rekening mee bij hun ronde door de wijk.

 

Meld uw geveltuin of boomspiegel
Heeft u zelf een geveltuintje voor de deur of een boomspiegel verfraait met planten en bloemen? Meld het via aandeslag@leiden.nl.

 

Bron: Stadsnieuws Gemeente Leiden