Leidse schooltuinen zoeken vrijwilligers - Leiden Noord

Leidse schooltuinen zoeken vrijwilligers

Leidse schooltuinen zoeken vrijwilligers

Vereniging Leidse Schooltuinen zoekt vrijwilligers om te helpen in de schooltuinen komend seizoen. Er wordt gezocht naar mensen die de kinderen in de tuinen kunnen begeleiden, maar ook ongewenste kruiden kunnen weghalen.

Met het tuinieren in de schooltuinen leren kinderen groente waarderen en proeven, leren ze over de kringloop, de dieren op de tuin en nog veel meer. De klassen bezoeken wekelijks één uur de tuin. Maar zonder vrijwilliger kunnen de kinderen niet starten met tuinieren, zo laat de vereniging weten.  Er worden nu begeleiders gezocht om de schooltuinen voort te kunnen zetten. Naast het klaarzetten van alle spullen om te gaan zaaien, planten en wieden, geven de vrijwilligers ook uitleg en begeleiding aan de kinderen.

Vrijwilligers zijn nodig in de periode van april tot de herfstvakantie bij de volgende schooltuincomplexen: de Stevenshof, polderpark Cronesteyn en de Tuin van Noord. In maart is een introductiecursus voor de nieuwe vrijwilligers, dan ontvangen zij een handboek, de nodige instructies en krijgen zij begeleiding van ervaren begeleiders.

Belangstellenden kunnen voor aanmelden of meer informatie terecht bij Marian Kathmann via 06-40459617 of schooltuinenleiden@gmail.com.