Leiden gaat kentekenparkeren - Leiden Noord

Leiden gaat kentekenparkeren

Leiden gaat kentekenparkeren

Op 30 januari 2017 voert de gemeente Leiden kentekenparkeren in. Een papieren parkeervergunning, bezoekerskraskaart of kaartje uit de parkeerautomaat in uw voertuig (auto, motor of brommobiel) is daarmee verleden tijd. De parkeercontroleur scant het kenteken van het geparkeerde voertuig en controleert op deze manier of u heeft betaald voor het parkeren

Hieronder meer informatie over de inloopbijeenkomsten op 10 januari, 20 januari en 2 februari. Op de website www.leiden.nl/kentekenparkeren staat een speciaal tabje met veelgestelde vragen.

Wanneer wordt kentekenparkeren ingevoerd?
Invoering in twee stappen
Om de invoering van kentekenparkeren zorgvuldig te laten verlopen, voert de gemeente Leiden kentekenparkeren in 2 stappen in:
1.    Op 30 januari 2017 start kentekenparkeren voor de bewonersvergunning, bedrijfsvergunning en het bezoekersparkeren.
2.    Op 3 april 2017 start kentekenparkeren voor alle overige parkeerproducten zoals de werknemersvergunning, klussenbusvergunning, gehandicaptenparkeerkaart of  mantelzorgvergunning.

De digitale bezoekersparkeervergunning
Als u in een gebied met betaald parkeren woont, kunt u met de digitale bezoekersparkeervergunning betalen voor het parkeren van uw bezoek. Deze bezoekersparkeervergunning koopt u eenmalig. Het bedrag dat u voor de vergunning betaalt wordt automatisch omgezet in 20 bezoekersuren. U kunt uw bezoek vervolgens eenvoudig aan- en afmelden.

Het aan- en afmelden van bezoek kan op 3 manieren. Via de website of een WebApp. Heeft u geen toegang tot internet? Dan kan het aan- en afmelden van uw visite ook via de gewone telefoon.

Inloopbijeenkomsten en hulp bij aanvraag
Het digitaal regelen van parkeerzaken kan voor sommige mensen lastig zijn. Daarom organiseert de gemeente Leiden inloopbijeenkomsten waar u informatie kunt krijgen en vragen kunt stellen. Ook wordt gedemonstreerd hoe het E-loket werkt en kunt u oefenen met het digitaal en telefonisch aan- en afmelden van visite. De inloopbijeenkomsten zijn op:
•    Dinsdag 10 januari 2017, De Delta, Da Costastraat 104, 17.00 tot 20.00 uur
•    Vrijdag 20 januari 2017, Het Leidse Volkshuis, Apothekersdijk 33a, 13.30 tot 16.30 uur
•    Donderdag 2 februari 2017, Het Gebouw, Arubapad 2, 17.00 tot 20.00 uur

Komt u er nog steeds niet uit met de aanvraag van uw digitale bezoekersvergunning? Maak dan een afspraak op www.leiden.nl/afspraak of bel 14 071 (optie 3) om vanaf 30 januari persoonlijk geholpen te worden door een van onze medewerkers van de balie Parkeren in het Stadsbouwhuis, Langegracht 72. U kunt nu al een afspraak maken.