Leiden-Noord Theater Challenge: Geef Sterre een rondleiding in je wijk! - Leiden Noord

Leiden-Noord Theater Challenge: Geef Sterre een rondleiding in je wijk!

Leiden-Noord Theater Challenge: Geef Sterre een rondleiding in je wijk!

Sterre de Vries, kwartiermaker van het Festival van het Andere Theater, komt kennismaken met de wijken van Leiden. Het Festival van het Andere Theater (FAT) staat dit jaar in een aantal wijken van Leiden. Welke wijken dit zijn is nog een verrassing. We zijn nu druk bezig met de voorbereidingen en dat betekent, in gesprek! De kwartiermaker van het festival Sterre de Vries laat zich graag rondleiden door wijkbewoners. Zo wil ze zien en horen waarom het festival naar jouw wijk moet komen. Ze wil de onontdekte parels van de stad beleven, of dit nou een ondergrondse stoepkrijtactie is of een cafeetje dat al maanden leegstaat. Wij zijn benieuwd.

 

Het Festival van Het Andere Theater was in mei 2019 voor de eerste keer in Leiden. Er waren voorstellingen in het Rembrandtpark, in de Haarlemmerstraat en bij Theater Ins Blau en Theater De Generator. De twee theaters zijn de bedenkers en organisatoren van dit festival. Met FAT willen de beide theaters laten zien wat theater is. Is dat ook leuk in jouw wijk? Dat is de rode draad in het festival. Theater dat niet op een podium plaatsvindt, waar jij als publiek meedoet in plaats van toekijkt. Alle vormen, disciplines en installaties krijgen ruimte tijdens dit festival om te laten zien wat theater is in deze tijd.

 

In juni 2021 komt het festival terug en gaat dan de wijken van Leiden in. Voor de kennismaking tussen de wijkbewoners en het festival is Sterre de Vries als kwartiermaker aangesteld. Ondertussen werken de theaters aan het programma en zoeken naar mooie, leuke, gekke locaties. Welke locaties en wat op het programma komt, wordt mede bepaald door jou, inwoner van Leiden.

 

Weet jij een mooie plek of heb je een mooi verhaal over jouw buurt. Leidt dan kwartiermaker Sterre de Vries rond en vertel haar over je wijk. En als jouw wijk een locatie van het FAT is, ben jij natuurlijk onze eregast. Meld je aan op Sterre@fatleiden.nl of volg ons op via facebook.com/FATLeiden