Informatieavond Willem de Zwijgerbrug | 21 februari - Leiden Noord

Informatieavond Willem de Zwijgerbrug | 21 februari

Informatieavond Willem de Zwijgerbrug | 21 februari

Wat gaat er gebeuren?
Dura Vermeer start in maart 2022 met de werkzaamheden aan de Willem de Zwijgerbrug. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in de zomer 2022 klaar. De werkzaamheden bestaan uit:
  • het plaatsen van twee transparante geluidschermen tussen de autorijbaan en het fietspad;
  • het aanbrengen van een groen geluidsscherm aan de zuidkant (kant van de Maredijk) van de Willem de Zwijgerbrug;
  • het verbreden van de fietspaden parallel aan de Willem de Zwijgerlaan. Aan de zuidzijde wordt het fietspad doorgetrokken tot en met de Schipholweg;
  • het vergroenen van de omgeving rondom de brug.
Het doel van deze werkzaamheden is het verminderen van de geluidshinder voor de bewoners in de omgeving van de Willem de Zwijgerbrug, het verfraaien van de omgeving door meer groen en het verbeteren van de doorstroming en veiligheid van het fietsverkeer.
Bereikbaarheid
Tijdens de gehele uitvoering blijft de Willem de Zwijgerbrug bereikbaar voor auto- en fietsverkeer. Echter om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, wordt er tijdelijk één rijbaan afgesloten. Dit betekent dat er altijd nog wel één rijbaan in beide richtingen beschikbaar is. Daarnaast zullen wij in totaal één weekend het fietspad afsluiten om werkzaamheden uit te voeren. Meer informatie over de werkzaamheden en de planning vertellen wij u tijdens de informatieavond en kunt u teruglezen in De BouwApp (meer informatie onder het kopje BouwApp).
Informatieavond op 21 februari
Op maandag 21 februari om 19.30 uur organiseren wij een informatieavond. In verband met corona vindt deze avond digitaal plaats, via Microsoft Teams. Tijdens deze avond vertellen wij u meer over de planning, de werkzaamheden en hoe wij u op de hoogte houden tijdens de werkzaamheden. U kunt zich aanmelden voor de informatieavond door een e-mail te sturen naar leidsering@leiden.nl. Dan sturen wij u een link voor de Teams-vergadering. Mocht u niet aanwezig kunnen zijn, maar wel graag de presentatie en het verslag van de avond willen ontvangen, dan kunt u dit ook aangeven door te mailen naar leidsering@leiden.nl.
Meer informatie vind je hier op de website van het Leidsch Dagblad.