Happietaria Leiden officieel geopend door Gert-Jan Segers - Leiden Noord

Happietaria Leiden officieel geopend door Gert-Jan Segers

Happietaria Leiden officieel geopend door Gert-Jan Segers

Op maandagavond 4 februari is het vrijwilligersrestaurant Happietaria officieel geopend door de fractievoorzitter van de Christenunie, Gert-Jan Segers. De opening vond plaats in Het Gebouw, gelegen aan het Arubapad nummer twee in Leiden. De opening werd bijgewoond door Carel Stolker, Rector magnificus van de Universiteit Leiden, vrijwilligers en diverse gasten. Het restaurant is van 4 februari tot en met 2 maart elke maandag tot zaterdag vanaf 17.00 uur geopend. Het ingezamelde geld gaat naar slachtoffers van mensenhandel in Zuidoost-Azië.

Happietaria is een pop-up restaurant voor het goede doel en wordt iedere twee jaar georganiseerd door studenten van de vier christelijke studentenverenigingen. Er worden verschillende soorten maaltijden geserveerd, waaronder vlees, vis en vegetarische gerechten. Ook is er elke dag een ‘Gerecht van de dag’, gemaakt van producten die anders door de supermarkt zouden zijn weggegooid. Daarnaast zijn er ook speciale avonden waarop gasten kunnen genieten van livemuziek of een speciaal thema. Dit wordt allemaal opgezet en georganiseerd door studenten die dit vrijwillig naast hun studie doen. Er werken circa 30 vaste vrijwilligers in verschillende commissies van Happietaria en daarnaast zijn er een hoop studenten die een avond komen koken, afwassen of serveren in het restaurant.

 

‘Neem een Hap uit mensenhandel’

Het geld dat met het restaurant wordt opgehaald gaat naar een project van de hulporganisatie Tear. Het project is erop gericht om mensenhandel, misbruik en uitbuiting in Zuidoost-Azië tegen te gaan. In

Azië zijn er namelijk circa 30 miljoen mensen slachtoffer van mensenhandel. Tear strijdt tegen dit onrecht door een aantal inspirerende sociale ondernemers in Zuidoost-Azië te ondersteunen. Deze sociale ondernemers worden ondersteund door deel te nemen aan een driejarig leiderschapstrainingsprogramma, genaamd ‘Inspired Individuals’. Door deelname aan het programma kunnen de sociale ondernemers hun talenten nog beter ontplooien, effectiever werken en hun werk duurzaam voortzetten. Hiermee zijn ze in staat om blijvend bij te dragen aan de verandering van mensenlevens, het mobiliseren van kerken en het beïnvloeden van het beleid in hun land. Happietaria Leiden streeft ernaar om €30.000,- voor ‘Inspired Individuals’ op te halen.

 

Langskomen

Het reserveren van een tafel kan op de website van Happietaria Leiden: www.happietarialeiden.nl. Er zijn dagelijks twee shifts. De eerste begint om 17.00 uur, de tweede om 19.00 uur. Het Gebouw is bereikbaar per fiets, met de auto en het openbaar vervoer. De dichtstbijzijnde parkeergarage is Parkeergarage Ringkade of Parkeergarage Soestdijkkade.