Gemeente geeft groen licht voor plannen tiny house in Anna Paulownastraat - Leiden Noord

Gemeente geeft groen licht voor plannen tiny house in Anna Paulownastraat

Gemeente geeft groen licht voor plannen tiny house in Anna Paulownastraat

Leiden krijgt er mogelijk toch weer een ‘parel’ bij. Dat project ‘Nieuwe Parels’ werd bedacht door architect Fons Verheijen, maar leverde de afgelopen jaren meer discussie dan woningen op.

Het Leidse college van burgemeester en wethouders vindt het een goed idee om in de Anna Palownastraat in Leiden-Noord de bouw van een tiny house toe te staan op de plek waar nu nog een garagebox staat. De gemeente wil daarom een omgevingsvergunning verlenen voor de transformatie van die plek achter de Herensingelkerk.

De locatie was eerder opgenomen in het project ‘Nieuwe Parels’, waarin op tientallen plekken in Leiden plekken waren aangewezen die een kwalitatieve impuls zouden kunnen krijgen door er een woning te realiseren. Daarvan is er tot nu toe één gerealiseerd. In de West Havenstraat werd in 2021 een woonhuisje opgeleverd op de plek waar eerder ook een garagebox tussen de woningen stond. Eind 2022 gaf de Leidse gemeenteraad groen licht voor parel nummer twee die aan de Morsweg moet komen.

Bedenker Verheijen is inmiddels wel klaar met het project dat bij elke plek waarvoor een concreet plan op tafel komt, vooral veel weerstand uit de omgeving oproept.

bron – https://sleutelstad.nl/2024/01/02/gemeente-geeft-groen-licht-voor-plannen-tiny-house-in-anna-paulownastraat/