Aan wie uit Leiden-Noord gunt u een Jeugdlintje? - Leiden Noord

Aan wie uit Leiden-Noord gunt u een Jeugdlintje?

Aan wie uit Leiden-Noord gunt u een Jeugdlintje?

Welke inspirerende, meedenkende en helpende jongeren horen dit jaar volgens u het Leidse Jeugdlintje te ontvangen? Ook dit jaar wil de gemeente Leiden bijzondere kinderen onderscheiden voor hun (maatschappelijke) inzet.

 

Jongeren in het zonnetje
De gemeente Leiden zet ieder jaar jongeren in het zonnetje die zich vrijwillig inzetten voor een ander. Dat gebeurt met het Leidse Jeugdlintje. Dit jaar alweer voor de tiende keer! Met het Leidse Jeugdlintje wil de gemeente Leiden haar waardering uiten naar deze kinderen. Waardering voor wat zij doen én omdat ze een voorbeeld zijn voor anderen.

 

Vorig jaar ontving Melanie een Jeugdlintje omdat zij al jarenlang tijd vrijmaakt voor een oudere man in een zorginstelling. Judith, Senna, Max, Pepijn, Ellen en Isa denken mee in de Kinderadviesraad van het Willem-Alexander kinderziekenhuis. En Jay brengt actief reflectie en filosofie onder de aandacht bij jongeren.

 

Aanmelden kan weer!
U kent vast ook een kind dat graag klaarstaat voor een ander, tussen de 6 en 18 jaar oud is en zich inzet voor de Leidse samenleving. Wilt u hem of haar in het zonnetje zetten, gewoon omdat hij of zij dit verdient? Meld hem/haar dan vóór 21 oktober aan door het aanmeldingsformulier in te vullen op de website www.leiden.nl/jeugdlintje. De uitreiking vindt plaats op of rondom de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, op 20 november.

 

 

Bron: Stadsnieuws Gemeente Leiden